Lähiruoan mainiot maut

Liperin Juurespakkaamo Oy

Ensimmäiset 10 kasvun vuotta

Yritys perustettiin 2004 ja toiminta käynnistettiin vappuna 2005, heti uusien toimitilojen valmistuttua. Aluksi koko toiminnan kattoi perunan lajittelu ja pakkaaminen. Pian laajensimme rakentamalla kuorimon ja juuresten jatkojalostustilat. Vuonna 2010 ostimme Joensuun Tuoretukun liiketoiminnan, jolloin aloitimme hedelmä- ja vihannestukkutoiminnan. Tuotevalikoimamme kattaa tätä nykyä myös paljon muita paikallisia tuotteita kuten kananmunat ja jauhot.

Nykyisin yritystä pyöritetään kolmen osaavan työntekijän ja Jaakkolan perheen voimin. Asiakkaitamme ovat elintarviketeollisuus, suurkeittiöt, ravintolat, henkilöstöruokalat, kahvilat, kaupat ja yksityiset asiakkaat. Perunapakkaamo, juuresten ja vihannesten jalostus sekä tukkutoiminta muodostavat vahvan kokonaisuuden jonka avulla pystymme tarjoamaan asiakkaille laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman.

Tuotevalikoimamme laajenee edelleen ja asiakkaamme saavat jatkossa entistä parempaa palvelua.

Juuret syvällä viljavassa mullassa

Liperi on kautta aikojen ollut tunnettu vauraasta maataloudestaan ja viljavista maistaan. 1970-luvulla kaupallinen perunanviljely yleistyi Liperissä ja sillä on ollut suuri merkitys myös tämän yrityksen syntyyn.

Jaakkolan tilalla Mattisenlahdessa perunanviljely aloitettiin jo vuonna 1972, jolloin Elise ja Esko Jaakkola vaihtoivat tilan tuotantosuunnan maidontuotannosta ruokaperunan tuotantoon. Aluksi tilalla oli perunaa vain puoli hehtaaria. Vähitellen tuotantoala kasvoi ja merkittävä lisäys tapahtui 1986 kun nuori isäntä Jussi otti ohjakset käsiinsä. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen perunaa varastoitiin omissa ja vuokravarastoissa. Tiloja rakennettiin lisää ja viimeisin laajennus on tehty 1996.

Vuonna 2004 tilan pakkaamon konekannan uudistaminen ja uuden varastotilan rakentaminen oli tullut taas ajankohtaiseksi. Ongelmaan saatiin ratkaisu uuden osakeyhtiön muodossa.